Elite Qubo Power Mag Smart B+

Elite Qubo er den smarte og billige måde at komme i form på

Elite Qubo Power Mag Smart B+ er en funktionel hjultræner af god kvalitet, og er i øjeblikket den billigste smart hometrainer på markedet. Du får en stabil træner med et lavt lydniveau, der ikke slider unødigt på bagdækket samt nem og hurtig fastgøring/ afmontering af cyklen.

Qubo Smart B+ er lavet af stål og syntetiske materialer, der giver en maksimal stabilitet, når du træner. Med en vægt på kun 8,7 Kg. er den også nem at folde sammen og gemme væk efter brug. Fast Fixing fastspændingsmekanismen medvirker yderligere til, at cyklen er ganske nem at installere på træneren.

Qubo Smart B+ virker på en lidt anden måde end de fleste andre hometrainere. Der er ikke mulighed for automatisk regulering af modstanden fra træningsapps som f.eks. Zwift. Træneren har derimod 8 modstandsniveauer, der justeres fra en konsol på styret. Modstanden genereres af svinghjulet og en række indbyggede neodym magneter, og en selvjusterende Crono er med til at tilføje modstand efter rytterens vægt.

Træneren passer til cykler med hjulstørrelser mellem 20″ og 29″. Både almindelige cykler, road- og mountainbikes understøttes, og både Quick release og Thru aksler kan benyttes.

Elite Qubo Power Mag Smart B+ kommunikerer via ANT+ og Bluetooth, og sender både effekt, hastighed og kadencedata. Den er kompatibel med de fleste træningsapps samt Elites egen My E-Training App, der kan installeres på både iOS- og Android-smartphones og tablets.

Når det kommer til lydniveauet, er lyden en smule højere end med en Direct drive hometrainer. Elite har dog gjort en del for at reducere lyden. Rullen som støtter op mod bagdækket er nemlig lavet at det støjreducerende materiale Elastogel, som kan reducere dækstøjen med op til 50%, giver et bedre greb, og reducerer slitage på dækket med 20% i forhold til andre materialer.

Elite Qubo Power Mag Smart B+ er en effektiv hometrainer til en meget lav pris, som samtidig leverer en god oplevelse for begyndere og let øvede. Den giver samtidig mulighed for at komme i gang med virtuelle træningsapps som f.eks. Zwift, Trainerroad, Bkool og lign. på en let og enkel måde.

Elite Qubo Power Mag Smart B+ specifikationer

Elite Qubo Smart B+ - Bruger anmeldelser

Meget god til prisen. Jeg købte Qubo for mere end 2 år siden, og har kørt 3000 km. på Zwift med den. Det er en brugervenlig og meget effektiv hjemmetræner, og jeg har aldrig haft problemer. Elite Qubo kommunikerer både gennem Bluetooth og med Ant +, og nøjagtigheden virker god. Den er tung nok til at være stabil under en 800 Watt spurt, og lyden er ikke for høj. Modstandsniveauerne kan let indstilles, men det fungerer kun manuelt, og der er ingen direkte kontrol af modstanden fra appen, hvilket ikke er overraskende i denne prisklasse. Absolut et perfekt valg for enhver, der er på udkig efter en lavpris hometrainer.
Jeg købte min Qubo Smart brugt, og startede på Zwift. Jeg downloadede Zwift-appen, tilsluttede træneren, min pulsmåler og kadence-sensor. Det var meget let og og professionelt. Den er også relativt lille, og du kan folde den sammen, så den er let at gemme af vejen et eller andet sted. Qubo er god på ture med en stabil hastighed samt spurter (undtagen hvis du er en super sprinter). På den negative side er stabiliteten og støjniveauet. Den knirker noget, og er ikke altid helt stabil. Alt i alt anbefaler jeg denne træner til cyklister, der ønsker at komme i form med en billig hometrainer.
Elite Qubo Smart er en god introduktion til Smart hometrainere på et lavt budget. Den er fantastisk til generel træning på Zwift, men der er nogle forsinkelser i Watt målingen, så at køre løb på Zwift er ikke ligetil, når der skal reageres på angreb. Intervaller med høj intensitet gør hurtigt dækkene varme, og jeg ødelagde et par stykker, før jeg skiftede til et trænerdæk. Derefter har der ikke været nogen problemer.

Hvad synes du om Elite Qubo?

Allan Kent
Rated 3 out of 5

Elite Qubo Power Mag Smart B+ er en stabil hjultræner, der leverer god kvalitet til prisen. Den er ikke så avanceret som de øvrige hometrainere, men er et godt valg for begyndere og let øvede, der ønsker en introduktion til træningsapps som f.eks. Zwift.