Tacx Neo 2T Smart T2875 Test

Tacx Neo 2T - Imponerende og avanceret teknologi, opdag fordelene ved denne topmoderne træningsmaskine

Garmin Tacx flagskib er ubetinget Tacx Neo 2T som i den seneste version hedder T2875. Se hvilke forbedringer der er foretaget, og hvordan den generelt klarer sig i denne Tacx Neo 2T smart T2875 test. Neo 2T er en Direct Drive hometrainer der simulerer stigninger op til 25%, og kan yde en maksimal modstand på 2200 Watt. Den leverer pålidelige effektmålinger med en nøjagtighed indenfor 1%. Der er generelt foretaget 3 grundlæggende forbedringer på denne Tacx hometrainer siden forrige version. Den har fået en stærkere motor samt større kompatibilitet med Thru aksler, og så er den blevet endnu mere lydløs end forgængeren. Neo 2T er bygget lidt anderledes end de fleste hometrainere, og benytter ikke et tungt svinghjul. Modstanden skabes derimod af et virtuelt svinghjul med 32 elektronisk styrede og kraftige magneter, som justerer belastningen op til 1000 gange i sekundet. Garmin Tacx har ikke ændret væsentligt på udseendet eller materialevalget, og T2875 er stadig udført i mat sort plast. Der er dog tilføjet enkelte lyseblå detaljer i den velkendte Tacx farve. En af de unikke oplevelser med Tacx Neo var Road Feel funktionen, der simulerer underlaget du kører på uanset om det er bulet asfalt, brosten eller grus. Denne funktion er bibeholdt med Tacx Neo 2T, og du kan derfor mærke vibrationer alt efter underlaget. Den er også i stand til at skabe en mere realistisk kørefølelse ud fra rytterens vægt, hastighed og vinkel på vejen. Funktionen kaldes dynamisk inerti, og er ganske effektiv i brug. En anden unik funktion er muligheden for at analysere dit pedaltråd. Det gøres ved at kapacitive sensorer måler den nøjagtige placering af venstre og højre ben, og pedaltrådet kan så analyseres ved hjælp af Tacx software eller på en Garmin Edge cykelcomputer. Det er ret effektivt i forbindelse med at forbedre ydelsen samt effektfordelingen. Denne Tacx hometrainer kan også bruges uden tilslutning til et træningsprogram eller en cykelcomputer. Modstanden øges så gradvist, i takt med at du træder hårdere i pedalerne.

Neo 2T er afgjort en highend hometrainer

Tacx Neo 2T tilbud

Tacx Neo 2T tilbehør

Skal jeg købe en Tacx Neo 2T T2875 hometrainer?

Neo 2T er afgjort en highend hometrainer, og vil nok mest tiltale den krævende cyklist, der bruger en del tid på cyklen hver uge.

Den giver en realistisk kørefølelse, hvor man kan bevæge sig en smule fra side til side uden af være fastlåst. Den yder realistisk modstand både når du kører op, ned og ligeud, er udstyret med nogle unikke funktioner, og er samtidig temmelig præcis i effektmålingen.

Den er også nem at have med at gøre, da den ikke løbende skal kalibreres som de fleste andre hometrainere.

Prisen kan dog være en ulempe for nogle, lige som vægten på 21,5 Kg. gør den svær at flytte rundt på. Garmin Tacx kunne godt have inkluderet et bærehåndtag, der ville gøre det lettere at håndtere den.

Opsætning af Tacx Neo 2T

Det første man bemærker, når man skal pakke Neo 2T ud, er den store robuste kasse, den kommer i. Den er færdigsamlet fra fabrikken, så det er blot at pakke den ud samt folde de 2 store vinger ud og montere en kassette.

Den er forholdsvis tung med sine 21,5 Kg., og det ville være fint med en justeringsmulighed til fødderne. Det er der desværre ikke, og derfor skal underlaget være plant.

Garmin Tacx Neo 2T er solidt bygget i plast, og står stabilt på et plant underlag. Du kan sagtens stå op i sadlen og sprinte derudaf, uden at den flytter sig. Den giver også mulighed for at bevæge sig en smule til siderne.

Enheden leveres uden en kassette, og du kan derfor montere/ få monteret den udveksling du ønsker. Den er kompatibel med Shimano/ SRAM op til 12 speed.

Fordele

Ulemper

Sådan installeres en kassette på Tacx Neo 2T

Værktøj: Aftrækker til Campagnolo eller Shimano kassetter + skiftenøgle.

 1. Find det bredeste mellemrum på kassettehylstret monteret på hometraineren.
 2. Installer det medleverede 1,8 mm. afstandsstykke hvis kassetten er til 8-10 gear. 11 gears kassetter kræver ikke afstandsstykke.
 3. Installer kassetten, ved at matche den brede rille med det bredeste mellemrum på kassettehylstret. Installer nu alle tandhjul en for en.
 4. Slut af med at sætte låseringen på og drej aftrækkeren med fingrene. Brug derefter skiftenøglen til at stramme til. Stram ca. 6-10 klik (en kvart omgang). Pas på ikke at spænde for hårdt.

I denne video installeres en kassette på en cykel. Fremgangsmåden er den samme på Neo 2T.

Tacx Neo 2T T2875 lyd

Der er ingen tvivl om, at Neo 2T er en af de mest lydløse hometrainere på markedet. Forgængeren afgav næsten ingen lyd, men det er lykkedes Tacx teknikere at få lydniveauet endnu længere ned med den nye motor, og det er ret imponerende.

Der høres en svag brummen fra køleblæseren inde i kabinettet, og selve kædetrækket, gearskift osv. afgiver en del mere lyd end selve hometraineren. I princippet er den lydløs, og hvis det er et kriterie for dig, er den et godt valg. Hør lyden fra Tacx Neo 2T smart T2875 her ved siden af.

Mystiske kliklyde når cyklen bevæges fra side til side

Tacx Neo 2T - Knækkede plastik afstandsstykker.
Knækkede plastik afstandsstykker inden i kabinettet på Neo 2T.

Forskellige brugere af Tacx Neo 2T melder om kliklyde fra kabinettet, når cyklen bevæges sideværts.

Problemet kan stamme fra afbrækkede plastikafstandsstykker, der er med til at sørge for, at kabinettet ikke vrider sig.

Tacx Neo 2T knækkede afstandsstykker.
Afstandsstykkerne kan knække ved kraftige vibrationer i kabinettet.

Afstandsstykkerne kan gå i stykker pga. af for fastspændte bolte.

Problemet kan også stamme fra overdrevne bevægelser fra side til side under spurter og lign.

Tacx Neo 2T bolte der løsner kabinettet.
Husk at notere hvor de enkelte bolte sidder, når kabinettet åbnes.

Det er nødvendigt at løsne Umbraco skruerne, der holder kabinettet sammen, for at konstatere om afstandsstykkerne er gået i stykker.

Hvis du vil åbne kabinettet, er det vigtigt at du noterer, hvor de enkelte bolte sidder, da de har forskellig længde.

Er problemet som ovenstående, skal Garmin Tacx support kontaktes.

Der kommer ikke meget lyd fra Neo 2T

Lyd - Tacx Neo 2T lav hastighed, høj hastighed og spindown

Hør lyden fra Tacx Neo 2T ved forskellige hastigheder.

Kraftige knirkelyde fra lejerne

Der kan opstå problemer med lejerne på en Tacx Neo 2T hometrainer, og det høres ofte som en knirkende lyd ved hvert pedaltråd (se video).

Problemet opstår, pga. af at sved eller vand trænger ind i lejerne, og den eneste løsning er at skifte lejerne. Det kan din cykelmekaniker gøre for dig, eller du kan kontakte Garmin Tacx support.

Nogle brugere melder, at dette problem kan opstå allerede efter 500-2000 km. kørsel.

Knirkelyde fra Neo 2T. Lyden stammer fra lejerne.

Tacx Neo 2T tilslutningsmuligheder

Neo 2T er kompatibel med alle de gængse træningsapps som f.eks. Zwift, TrainerRoad, Rouvy, Bkool og Kinomap. Det er også muligt at benytte Tacx egen software, lige som data kan aflæses med en Garmin cykelcomputer.

Der kan tilsluttes via ANT+ FE-C, ANT+ Power, Bluetooth Smart Trainer Control og Bluetooth Smart Power protokollerne. På venstre side af træneren findes nogle LED lys, der viser om den er tilsluttet via Ant+ eller Bluetooth Smart.

Tacx Neo 2T T2875 firmwareopdatering

Med introduktionen af 2T er den interne hukommelse øget, og det gør det muligt at hente software opdateringer med større funktionalitet.

Det er enkelt at opgradere firmwaren på Neo 2T. Det gøres via Tacx utility appen, som sender opdateringer til alle Tacx hometrainere. Se hvordan du gør her.

Neo 2T kalibrering

Det er ikke nødvendigt at kalibrere Neo 2T, og det er faktisk en stor hjælp i dagligdagen, da det ofte tager op til 10 minutter.

Træneren justerer automatisk belastningen op til 1000 gange i sekundet med hele 32 elektromagneter, der tilsammen danner et virtuelt svinghjul.

Tacx Neo 2T er fuldt ud kompatibel med Zwift

Tacx Neo 2T opsætning med Zwift

Tacx Neo 2T smart T2875 er fuldt ud kompatibel med Zwift, og kan tilsluttes via Bluetooth eller Ant+. Holdet bag Zwift har en høj teknisk ekspertise, der garanterer en god virtuel cykeloplevelse med Neo 2T.

Opsætningen i Zwift viser ikke bare træneren, men også et power meter og en separat kadencemåler. Her skal træneren vælges, og herefter vil power metret også blive parret med computeren. Kadence skal vælges separat, da Zwift ikke automatisk gør dette.

Tacx Neo 2T Zwift opsætning.
Klik på "search" for at finde de forskellige enheder i Zwift opsætningen.

Tacx Neo 2T T2875 kompatibilitet

Neo 2T er kompatibel med de fleste cykler. I nogle tilfælde kan en ekstra lang eller stor bagskifter dog ramme træneren i det laveste gear. Så det er noget, man lige skal være opmærksom på.

Der kan også opstå et problem med kædelængden, og det er ret uheldigt hvis man skal til at skifte kæde eller tage nogle led af, før den passer.

Tacx Neo 2T kassette & aksel kompatibilitet

Neo 2T smart leveres med en Quick Release bagaksel + en Thru Axle adapter, der er kompatibel med de fleste cykler, og der kan monteres en ekstra adapter, så der kan bruges 135 x 10 mm. samt 135 x 12 mm. også.

Træneren leveres uden en kassette, og der kan monteres 8-12 speed kassetter fra Shimano samt SRAM. Der fås også et separat kassettehus, der passer til Campagnolo som ekstraudstyr.

Neo 2T og skivebremser

De fleste skivebremser vil passe med Neo 2T træneren, men der er visse undtagelser. 140 mm. skivebremser kan i nogle tilfælde, afhængigt af designet, komme i karambolage med træneren.

Yderligere vil Campagnolo Potenza skivebremser ikke kunne bruges med denne Tacx hometrainer, da de støder på træneren.

Har du skivebremser der støder på, er den eneste mulighed at fjerne skruerne, der holder bremsen på rammen, så bevægelsesfriheden øges, eller evt. installere en afstandsring på hometraineren.

Alternativt kan du tage skridtet fuldt ud og investere i en hometrainer cykel. Det behøver bestemt ikke at være en kulfiberramme, og der er faktisk flere fordele med et aluminium eller titanium stel.

Bagskifteren støder på Tacx Neo 2T hometraineren.
I nogle tilfælde kan bagskifteren støde på Neo 2T hometraineren.
En skivebremse støder på Tacx Neo 2T hometraineren.
Visse typer afskivebremser kan støde på Neo 2T kabinettet.

Tacx Neo 2T smart T2875 eller Wahoo Kickr 5 - Sammenligning

Tacx Neo 2T smart T2875 hometrainer.

Tacx Neo 2T T2875 specifikationer

Pris, størrelse og vægt

Både Tacx Neo 2T T2875 og Wahoo Kickr 5 kan som regel fås til ca. Kr. 9000, -. Prisen er meget ens på de to topmodeller. Uafgjort på prisen.

+ Lige


De 2 trænere fylder stort set det samme med Kickr’s 54 x 71 cm. og Neo 2t’s 57,5 x 75 cm. Det er derfor uafgjort.

+ Lige


Der er kun ½ kilos forskel i vægten på de 2 trænere. Men, Wahoo Kickr er udstyret med et praktisk bærehåndtag, som Neo 2T desværre mangler.

+ Wahoo Kickr


Når det kommer til svinghjulsvægten, er de 2 trænere svære at sammenligne. Neo 2T benytter et virtuelt svinghjul, der er konstrueret anderledes and Wahoo Kickr’s mere traditionelle hjul.

+ Lige
Wahoo Kickr 5 hometrainer.
Wahoo Kickr 5 hometrainer.

Wahoo Kickr 5 tekniske specifikationer

Præcision, effekt og stigningsprocenter

Kikker vi på præcisionen af effektmålingen, må man nok sige, at begge trænere ligger i top med en præcision på bare +- 1%. Igen uafgjort.

+ Lige


Det er fuldstændig det samme med den maksimale modstandseffekt. Begge trænere kan levere op til 2200 Watt modstand, og det er derfor uafgjort.

+ Lige


Ser vi på de maksimale stigningsprocenter, der kan håndteres, er begge trænere oppe i et niveau, hvor benene holder op med at virke før maskinen. Neo 2T kan dog simulere lidt stejlere stigninger op til 25%, hvor Wahoo Kickr holder sig til 20%.

+ Tacx Neo 2T

Kompatibilitet

Som langt de fleste hometrainere i dag kan begge trænere kommunikere via Bluetooth og Ant+, og de er kompatible med stort set alle seriøse træningsapps. Begge sender både effekt, hastighed og kadence, og kalibrerer automatisk.

Begge leveres også med det nødvendige tilbehør til både Quick Release og Thru Axle aksler.

+ Lige


Når det kommer til kompatible kassetter, er det muligt at bruge 8/9/10/11 speed Shimano, SRAM samt Campagnolo kassetter (Med eksternt kassettehus) på begge trænere. Men det er kun Wahoo Kickr der leveres med en 11 speed Shimano kassette.

+ Wahoo Kickr

Vinder af sammenligningen: Wahoo Kickr 5

Wahoo Kickr 5 vinder en snæver 2-1 sejr.

Specifikationerne er meget lige, men der er også tale om highend hometrainere i denne sammenligning. Det er derfor nok en god idé at kikke på andre parametre som f.eks. køreoplevelsen, lydniveauet, designet osv.

Med både Wahoo Kickr og Neo 2T kan man bevæge sig en smule til siderne under kørslen, og begge trænere giver en fantastisk køreoplevelse hver for sig.

Hvis du bor i lejlighed, eller let kommer til at forstyrre familie eller venner, er et lavt lydniveau en selvfølge. Wahoo Kickr og Neo 2T er i den henseende ypperlige repræsentanter, og er i den absolutte top, når det kommer til lydløshed.

Designet spiller også en rolle for mange, og her skal der nok meget til at overgå Neo 2T’s lidt fremtidsagtige design. Træneren ser fantastisk ud i både sammenfoldet og udslået stand med sine vinger.

Tacx Neo 2T T2875 konklusion 5/5

Tacx Neo 2T er afgjort en fantastisk hometrainer, der henvender sig til den seriøse cykelrytter. Den løfter indendørs cykeltræning til et helt nyt level, og giver en fuldendt oplevelse.

Prisen er høj, men er du villig til at betale hvad det koster, giver denne hometrainer en sublim køreoplevelse, der gør indendørstræningen mere spændende.

Gennemgående kvalitet 85%
Brugervenlighed 90%
Opsætning samt tilslutning til træningsapps 90%
Støjniveau 90%
Pris 80%
Tacx Neo 2T tilbud

Tacx Neo 2T - Bruger anmeldelser

Stille og præcis! Opgraderet fra Neo, og det har været en god oplevelse indtil nu. Den virkelighedsfølelse du får fra at køre på grus eller broer, kan slås fra, hvis du ikke er til den slags. Træneren kan foldes fint sammen i forbindelse med transport. Den er også meget stille, og kan bruges uden strøm, hvis du vil have den med og varme op til et udendørs løb.
Fremragende træner med unikke funktioner, men den knirker, og det skal løses. Den nærmeste rival Wahoo Kickr har lukket noget af hullet til tacxneo2. Der er ikke behov for kalibrering, og den kan nu vippe fra side til side, men der mangler alligevel noget. Neo 2T er en fremragende træner, og min største indvending er, at den afgiver knirkestøj lige som her - https://tacxfaqx.com/knowledge-base/neo-2-leg-hinge-creak/. Derfor giver jeg den kun 4 ud af 5 stjerner.
Tacx NEO 2T er en fantastisk træner til en overkommelig pris. Der er support af Thru Axle, men den leveres ikke med en kassette, hvilket til prisen ville være en god tilføjelse. Den er usædvanligt stille, hvilket var det primære krav for at købe den. Følelsen af vejoverfladen er en god nyhed, men jeg finder, at jeg ikke bruger den funktion.

F.A.Q. Spørgsmål og svar om Tacx Neo 2T hometrainer

 • Skal jeg købe Tacx Neo 2T?

  Neo 2T er en highend hometrainer, og vil nok mest tiltale den krævende cyklist, der bruger en del tid på cyklen hver uge. Prisen kan dog være en ulempe for nogle, lige som vægten på 21,5 Kg. gør den svær at flytte rundt på.

 • Hvordan installerer jeg Tacx Neo 2T?

  Neo 2T er færdigsamlet fra fabrikken, så det er blot at pakke den ud samt folde de to vinger ud og montere en kassette. Den leveres uden en kassette, og du kan derfor montere den udveksling du ønsker.

 • Hvad er forskellen på Tacx Neo 2T og Neo 2?

  Neo 2T er mere lydløs, og giver en bedre køreoplevelse i forhold til forgængeren. Den er opgraderet med kraftigere magneter, og der er mulighed for at analysere pedaltrådet via Tacx software og Garmin cykelcomputere.

 • Hvordan tilslutter jeg Tacx Neo 2T til Zwift?

  Neo 2T tilsluttes Zwift via Bluetooth eller Ant+. Vælg Neo 2T i opsætningen. Kadence skal vælges separat, da Zwift ikke automatisk gør dette.

 • Hvordan kalibrerer jeg Tacx Neo 2T?

  Det er ikke nødvendigt at kalibrere Neo 2T. Træneren justerer automatisk belastningen op til 1000 gange i sekundet med hele 32 elektromagneter, der tilsammen danner et virtuelt svinghjul.

 • Hvordan opdaterer jeg Tacx Neo 2T?

  Det er enkelt at opdatere Neo 2T. Det gøres via Tacx utility appen, som sender opdateringer til alle Tacx hometrainere.

Hvad synes du om Tacx Neo 2T?

Buffi

Har kun kørt ca 70 indtil nu…… men nøj den er lækker!

Havde en Saris H3, men Neo 2t er længder bedre overall!!

Allan Kent

Tacx Neo 2T smart T2875 er en rigtig lækker hometrainer, og en af de bedste på markedet. Den er næsten lydløs, og udstyret med nogle unikke funktioner. Designet er samtidig virkelig flot og gennemtænkt.