Wahoo Kickr Core Test

Wahoo Kickr Core optimerer din træning, og matcher dine behov og mål - Opdag hvordan

Vi kikker i denne Wahoo Kickr Core anmeldelse nærmere på en af Danmarks mest populære hometrainere. Kickr Core er en hjemmetræner i mellemklassen, og er en prisvenlig version af Wahoos flagskib Kickr.

Kickr Core sparer ikke på funktionerne trods prisen, og bruger meget af den samme teknologi som storebror Kickr. En af de største forskelle er vægten på svinghjulet, som for Kickr Core er 5,4 Kg. og hos Kickr er 7,3 Kg.

Selve træneren vejer 18,2 Kg., og kan derfor ikke ligefrem kaldes en letvægter. Størrelsen er 51 x 59 x 48cm., og Wahoo anbefaler at maks. vægten for ryttere er ca. 115 kg. Denne grænse er sat i forhold til at beskytte cykelrammen, da træning med en hometrainer giver mere pres på rammen end kørsel på vejen.

Wahoo Kickr Core leveres uden kassette, og du kan derfor valgfrit vælge én, der matcher dine behov. Træneren leveres ikke med en forhjulsblok til støtte og nivellering af forhjulet, men det er heller ikke nødvendigt. Mange vil dog foretrække at hæve/støtte hjulet en smule, og det er muligt at tilkøbe en ekstern Wahoo forhjulsblok.

Wahoo har tidligere haft kvalitetsproblemer med Kickr Core, og mange brugere meldte om udfald i effekt og hastighedsmåling med denne model. Problemerne skyldes overophedning, og efterfølgende slog modstanden og elektromagneten fra. Wahoo siger at problemerne er løst i de nyere modeller, og det ser ud til at være korrekt.

Wahoo giver 1 års garanti på Kick Core, og er kendt for at udskifte defekte modeller uden problemer. Supporten hos Wahoo foregår mest pr. e-mail, og kan nogle gange være lidt langsom.

Wahoo Kickr Core er en robust og solid hometrainer

Wahoo Kickr Core tilbud

Wahoo Kickr Core tilbehør

Skal jeg købe en Wahoo Kickr Core hometrainer?

Kickr Core er en brugervenlig og holdbar hometrainer, som er nem at opsætte og tilslutte til diverse træningsapps.

For mange vil prisen nok være et vigtigt parameter, og når man sammenligner med den dyrere Wahoo Kickr, kan Kickr Core byde på mange af de samme kvaliteter.

Der er yderligere mulighed for at udvide det indendørs cykeltræningsudstyr med andre kompatible produkter fra Wahoo som f.eks. Kickr Climb og Headwind.

Både begyndere og erfarne indendørs cyklister kan få god nytte af denne hjemmetræner.

Når det kommer til ulemperne ved denne træner, er størrelsen nok en af de væsentlige. Den fylder meget, og er svær at flytte rundt på, og mangler det praktiske bærehåndtag som Kickr har.

Har du ikke mulighed for en stationær placering, og må pakke den sammen efter hver træningssession, er der andre trænere med bedre muligheder.

Wahoo Kickr Climb simulerer stigninger ved at løfte forgaflen op og ned.
Kickr Climb simulerer stigninger ved at løfte forgaflen op og ned.

Fordele

Ulemper

Wahoo Kickr Headwind sætter effekten efter din hastighed og hjerterytme.
Wahoo Kickr Headwind sætter blæseeffekten efter din hastighed og hjerterytme.

Opsætning af Wahoo Kickr Core

Opsætningen af Kickr Core er meget den samme som med Kickr. Der medleveres dog ikke en færdigmonteret kassette, og kan man ikke overtale cykelhandleren, må man selv i gang med at montere den. Kickr Core er kompatibel med forskellige typer af kassetter.

Se Wahoo Kickr Core kompatibilitet >>

Sådan installeres en kassette på Wahoo Kickr Core

Værktøj: Aftrækker til Campagnolo eller Shimano kassetter + skiftenøgle.

  1. Find det bredeste mellemrum på kassettehylstret monteret på hometraineren.
  2. Installer det medleverede 1,8 mm. afstandsstykke hvis kassetten er til 8-10 gear. 11 gears kassetter kræver ikke afstandsstykke.
  3. Installer kassetten, ved at matche den brede rille med det bredeste mellemrum på kassettehylstret. Installer nu alle tandhjul og afstandsstykker en for en.
  4. Slut af med at sætte låseringen på og drej aftrækkeren med fingrene. Brug derefter skiftenøglen til at stramme til. Stram ca. 6-10 klik (en kvart omgang). Pas på ikke at spænde for hårdt.

I denne video installeres en kassette på en cykel. Fremgangsmåden er den samme på Kickr Core.

Sådan justeres gearet på bagskifteren

Efter at have monteret kassetten kan der vise sig problemer med klikkende lyde fra kæden og gearet, og det tyder ofte på, at bagskifteren er ude af justering.

Værktøj: Lille stjerneskruetrækker.

  1. Kontroller at bagskifteren sidder lige.
  2. Find de 2 skruer på bagskifteren mærket ”H” (Høje gear) og ”L” (Lave gear).
  3. Juster ”L” skruen, så kæden akkurat kan komme op på tandhjulet tættest på navet (Laveste gear).
  4. Juster ”H” skruen, så kæden akkurat kan op på tandhjulet fjernest fra navet (Højeste gear).
  5. Skift mellem de forskellige gear.
  6. Hvis skiftet mod lavere gear går trægt, skal justeringsskruen på kablet drejes mod venstre (mod uret) og strammes, indtil der skiftes korrekt mellem gearene.
  7. Hvis skiftet mod højere gear går lidt trægt, skal justeringsskruen på kablet drejes mod højre (med uret) og løsnes, indtil der skiftes korrekt mellem gearene.

I denne video justeres bagskifteren på en cykel. Fremgangsmåden er den samme på Kickr Core.

Wahoo Kickr Core lyd

Kickr Core har generelt et lavt lydniveau ved forskellige hastigheder sammenlignet med de fleste andre direct drive trænere. Hør lyden fra Wahoo Kickr Core ved lav/høj hastighed og spindown her ved siden af.

Der er dog kunder, der har klaget over forskellige typer af mislyd fra træneren, som du kan se herunder. Det er dog ikke noget, der bidrager til det generelle lydniveau.

Det er vigtigt for mange, at lyden fra hometraineren ikke er for høj. Det kan være at man træner i en lejlighed, og ikke vil forstyrre underboerne. Der kan også være personer i tilknyttede rum, der ikke holder af uønsket støj.

Med Kickr Core kommer det meste af lyden fra cyklen og kædetrækket, og det er muligt at høre musik via earplugs eller højttalere uden problemer, ligesom du kan snakke i telefon under brugen, hvis det bliver nødvendigt.

Kickr Core kan også sagtens bruges i en lejlighed uden at forstyrre nogen. Husk dog at placere en træningsmåtte eller lignende under træneren først.

Kickr Core mislyde fra svinghjulet og bæltet

I nogle tilfælde kan der høres en lav brummende svingende lyd fra svinghjulet. Det skyldes ofte, at svinghjulsbæltet trænger til justering. Se her ved siden af hvordan du strammer bæltet. Eksemplet er med en Wahoo Kickr, men princippet er det samme med Kickr Core.

Problemet kan også i nogle tilfælde stamme fra slidte eller dårlige lejer. Med mindre du selv vil kaste dig ud i at skifte lejer, skal træneren sendes retur til Wahoo.

Kickr Core slibelyde

En anden mulig mislyd fra Kick Core er notorisk slibestøj. Det lyder som om at et element ”sliber” mod et andet. Hør et eksempel her ved siden af.

En mulig løsning på problemet er at åbne ind til svinghjulets bæltejustering (Se hvordan her ved siden af), og derefter løsne justeringsbolten helt. Husk at før du fjerner bolten, skal den lille Umbraco skrue løsnes først.

Placer en spændskive under bolten så den kommer lidt højere op og juster derefter bæltet på normal vis.

Justering af svinghjulsbæltet på en Wahoo Kickr Core.
Start med at løsne den lille skrue til venstre, derefter skrues justeringsbolten af.

Kickr Core har generelt et lavt lydniveau

Lyd - Wahoo Kickr Core lav hastighed, høj hastighed og spindown

I denne video justeres svinghjulsbæltet på en Wahoo Kickr. Fremgangsmåden er den samme på Kickr Core.

Lyd - Wahoo Kickr Core mislyde fra svinghjulet samt slibelyde

Kickr Core tilslutningsmuligheder og opdatering

Kickr Core kommunikerer via både Bluetooth og Ant+ som de fleste smart trænere på markedet i dag. Der kan oprettes forbindelse til både computer/tablet eller smartphone samt cykelcomputere samtidigt.

Træneren understøtter op til 3 samtidige Bluetooth forbindelser, og sender både effekt, hastighed og kadence data.

Tilslutningerne til forskellige enheder forløber problemfrit, men der kan dog af og til opstå problemer med specielt Bluetooth forbindelsen. Bluetooth problemer er ikke unikke for Kickr Core, men ses hos de fleste smart trænere.

Er der problemer med Bluetooth forbindelsen, har Wahoo et par vejledninger, der måske kan løse problemet.

Bluetooth fejlfinding på Android >>

Bluetooth fejlfinding på IOS >>

Kickr Core dropouts på Zwift og andre træningsapps

Nogen gange kan der opstå problemer med udfald i effektmålingen på Zwift. Igen er problemet ikke unikt for Kickr Core, men skyldes ofte udfald i Bluetooth forbindelsen. Under en træningssession kan watttallet pludselig falde til nul i et par sekunder, eller alternativt stige markant.

Udfaldet kan ske af forskellige årsager, men årsagen er ofte, at signalet bliver forstyrret af andre Bluetooth enheder. Det kan være hovedtelefoner, mus, tastatur osv.

En mulig løsning kan være at investere i en Ant+ dongle med et USB forlængerkabel. På den måde kan donglen placeres lige ved siden af træneren. Resultatet er en stabil forbindelse, der er svær at forstyrre af andre enheder.

Problemet kan også være relateret til en kraftig WI-FI router eller WI-FI adgangspunkt i nærheden, der forstyrrer signalet. Her er løsningen at flytte routeren længere væk, eller opsætte en mindre kraftig router.

Registrer Kickr Core med Wahoo Fitness app

Hvis man opretter en konto hos Wahoo, kan man registrere Kickr Core. Det giver mulighed for fordelagtige tilbud fra Wahoo og aktiverer garantiperioden. Det gøres via Wahoo fitness app. Download Wahoo Fitness app til Android >> Download Wahoo Fitness app til IOS >>
  1. Sørg for at træneren har forbindelse til træningsappen via Bluetooth, og der er internetforbindelse.
  2. Åbn profilsiden og login hvis du allerede har en Wahoo konto, ellers opret en ny.
  3. Gå til fanen ”Workout” eller ”Settings” og klik ”Edit, pair, or set up linked sensors”.
  4. Klik ”Add New Sensor” og vælg ”Quickly pair a new sensor”. Du kan også vælge ”Setup wizard”, og vælge ”Kickr” fra listen.
  5. Vælg ”Save Sensor”, og vælg derefter ”Workout Profile” > ”Kickr”.

Wahoo Kickr Core firmwareopdatering

Wahoo udsender ind imellem opdateringer til Kickr Core, der opdaterer eksisterende, og tilføjer nye funktioner til træneren.

Wahoo Fitness app vil informere om, at trænerens firmware skal opdateres.

Det er vigtigt at holde Kickr Core softwaren opdateret for at undgå problemer med især Bluetooth/ Ant+ forbindelsen samt andre stabilitetsproblemer.

Bluetooth og Ant+ forbindelse til hometrainer.
Wahoo Kickr Core tilslutter via Bluetooth og Ant+..
Zwift udfald og dropouts i effektmåling.
Det kan være temmelig frustrerende når watt falder til nul, eller tilslutningen falder helt ud på Zwift.

Wahoo Kickr Core Zwift opsætning

Der er ganske ligetil at parre Kickr Core med træningsapps som Zwift, og Zwift vil normalt automatisk finde hometraineren uanset om den er tilkoblet via Bluetooth eller Ant+.

I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at vælge Kickr Core direkte under ”Paired Devices”.

Drej lidt på pedalerne for at ”vække” træneren, og sørg for altid at vælge FE-C muligheden hvis den vises. FE-C står for Fitness Equipment Control, og vil altid give en bedre tilslutning.

Zwift 30 dages prøvetid.

I mange tilfælde kommer Kickr Core med et 30 dages gratis prøveabonnement til Zwift. Det giver mulighed for at afprøve, om Zwift er den idelle træningsapp, der matcher behovet.

Wahoo Kickr Core kalibrering

Det er en god idé at kalibrere Kickr Core både i Wahoo fitness app og Zwift.

Sådan kalibreres med Wahoo Fitness app.

  1. Åben Wahoo Fitness app.
  2. Find Kickr Core under ”Sensors”.
  3. Vælg ”Start Spindown” og følg anvisningerne.

Sådan kalibreres Kickr Core i Zwift.

  1. Vælg ”Power Source” under ”Paired Devices”.
  2. Klik på det lille værktøjsikon.
  3. Følg anvisningerne. Kør 8-10 min. i fast tempo. Klik derefter ud af pedalerne og lad Kickr Core foretage en spindown.

Det er ganske ligetil at parre Kickr Core med træningsapps

I Zwift har man muligheden for at vælge FE-C (Fitness Equipment Control).
Vælg altid FE-C (Fitness Equipment Control) i Zwift hvis der er mulighed for det.
Zwift kalibrering fejler ind imellem.
Zwift kalibreringen fejler ind imellem, og så er det bare at prøve igen!

Kickr Core kompatibilitet

Kickr Core er udover de fleste træningsapps også kompatibel med de fleste cykeltyper både road, mountain og gravelbikes. Der er dog cykler, som pga. deres specielle design ikke er kompatible med Kickr Core.

Følgende cykler er ikke kompatible med Wahoo Kickr Core.

  • Canyon Ultimate med fælgbremser (Skivebremse versionen er kompatibel).
  • 2021 Trek Emonda.
    2020-2021 Trek Domane og Madone.
  • 2021 Giant TCR skivebremse modeller.
  • 2020 Cervelo S5.
  • Lauf True Grit.

Kickr Core er kompatibel med hjulstørrelserne 650C og 700C (Road og gravel bikes) samt 24”, 26”, 27,5” og 29” (Mountainbikes).

Wahoo Kickr Core og skivebremser

Kickr Core er kompatibel med skivebremser. Hvis skiven har en diameter mindre end 160 mm., kan tykkelsen af skiven give problemer.

Løsningen er at skrue skiven af, for at undgå at beskadige cykeltræneren eller din cykel. Der medleveres plast afstandsstykker til hydrauliske skivebremser, således at stemplerne ikke hopper ud ved en fejl.

Kickr Core kassette & aksel kompatibilitet

Kickr Core leveres uden en kassette, så det er muligt at påmontere en kassette, der matcher med cykelgearet på cyklen.

Kickr er kompatibel med 8/9/10/11 SRAM/Shimano gearsystemer samt SRAM AXS (Kræver montering af XDR/XD kassettehus). Campagnolo 10, 11 og 12 gearsystemer er også understøttet (Kræver montering af Campagnolo kassettehus).

Wahoo Kickr Core er kompatibel med både Quick Release og Thru Axle akselsystemer. Quick Release understøttes i længderne 130 mm. og 135 mm. Thru Axle understøttes i størrelserne 12×142 mm. og 12×148 mm.

Wahoo Kickr Core er kompatibel med Quick release og Thru axle.
Wahoo Kickr Core er kompatibel med Quick release og Thru axle.

Sådan installeres en 12 x 142 mm Thru Axle adapter på Kickr Core..

Wahoo Kickr Core eller Elite Suito - Sammenligning

Wahoo KICKR Core hometrainer.
Wahoo Kickr Core hometrainer.

Wahoo Kickr Core tekniske specifikationer

Pris, størrelse og vægt

Det første man bemærker i sammenligningen mellem Wahoo Kickr Core og Elite Suito er prisen. Kickr Core er typisk 10-15% dyrere, og der kan altså spares lidt, ved at vælge Suito som den foretrukne hometrainer.

+ Suito


Suito fylder lidt mere på gulvet i udfoldet stand, så hvis du har begrænset plads, kan Kickr Core være løsningen. Forskellen betyder dog ikke meget i praksis.

+ Kickr Core


Kikker vi på vægten, er der ca. 4 kg. forskel på de 2 trænere. Suito er dog udstyret med et praktisk bærehåndtag, hvilket gør den nemmere at folde sammen og pakke væk.

+ Suito


Svinghjulsvægten skiller de 2 trænere med hele 1,9 kg. forskel. Vægten på svinghjulet betyder meget for køreoplevelsen, og her scorer Kickr Core bedre.

+ Kickr Core
Elite Suito Hometrainer.
Elite Suito hometrainer.

Elite Suito tekniske specifikationer

Præcision, effekt og stigningsprocenter

Når det kommer til præcisionen af effektmålingen, står de 2 trænere meget lige. Kickr Core er dog lige en tand bedre med +-2% i forhold til Suitos +-2,5%.

+ Kickr Core


Det samme er tilfældet med maks. effekten. Men her er det Suito, der vinder en snæver sejr med 1900 Watt output i forhold til Kickr Cores 1800 Watt.

+ Suito


Maks. stigningsprocenterne giver igen tæt kamp, og Kickr Core løber af med sejren med en maks. stigningsprocent på 16. Her kan Suito kun præstere maks. 15%.

+ Kickr Core

Kompatibilitet

De 2 trænere kommunikerer begge via ANT+ og Bluetooth, og er kompatible med stort set alle træningsapps. De sender begge effekt, hastighed og kadence via disse protokoller, og kræver kalibrering via f.eks. Zwift eller Wahoo Fitness app, og i Suitos tilfælde via My E-Training softwaren.

Ser vi på de kompatible akselstørrelser, understøtter de begge 130/135 mm. Quick Release samt 12×142/148 mm. Thru-axle. Kickr Core medleverer alle disse adaptere, mens Suito ikke medleverer 12 x 148 mm. adapteren.

+ Kickr Core


Når det kommer til kompatible kassetter, er det muligt at bruge 8/9/10/11 speed SRAM/Shimano, SRAM XD|XDR (Med eksternt kassettehus) samt Campagnolo kassetter (Med eksternt kassettehus) på begge trænere. Men det er kun Suito der leveres med en 11 speed kassette (Suito-T udgaven leveres dog uden kassette).

+ Suito

Vinder af sammenligningen: Kickr Core

Kickr Core vinder en snæver sejr med 5/9.

Det er meget tæt mellem de 2 når man ser på specifikationerne. Man der er en række andre parametre, der også tæller – køreoplevelse, lydniveau, design osv.

Det vil altid være personligt, hvordan man oplever køreoplevelsen på en hometrainer. Nogle foretrækker at cyklen kan bevæges til siden, og andre foretrækker en mere ”låst” position. Både Suito og Kickr Core hører til den sidste kategori.

Skal træneren bruges i f.eks. en lejlighed, er lydniveauet også vigtigt. Kickr Core er generelt en meget støjsvag træner, hvor Suito afgiver en smule mere lyd under brugen.

Til sidst er der designet. For nogle betyder det ikke noget, hvordan træneren ser ud, for andre skal den matche med det øvrige interiør. Suito vinder designprisen for det ret gennemførte futuristiske design, som passer ind i mange moderne hjem, hvor Kickr Core derimod er designet ret konventionelt.

Wahoo Kickr Core konklusion 4½ / 5

Wahoo Kickr Core byder på virkelig god byggekvalitet, brugervenlighed samt en række funktioner som hometrainer folket vil værdsætte. Den giver god værdi til prisen, som befinder sig i mellemklassen.

Prisen er især attraktiv, hvis man ønsker at tilføje yderligere features til sit setup. Kickr Core er kompatibel med Kickr Climb og Kickr Headwind som udvider cykeltræningsoplevelsen.

Kickr Core har alle de tilslutningsmuligheder, man forventer af en moderne smart hometrainer, og tilbyder jævn og præcis modstand samt en solid base, når man træder igennem på cyklen.

Gennemgående kvalitet 85%
Brugervenlighed 80%
Opsætning samt tilslutning til træningsapps 80%
Støjniveau 85%
Pris 80%
Wahoo Kickr Core tilbud

Wahoo Kickr Core - Bruger anmeldelser

Har haft Kickr Core i 11 måneder nu. Denne træner var let at konfigurere for en nybegynder! Den er stille og stabil. ERG mode er nøjagtig, og prisen var rimelig. ingen klager.
Jeg vil gerne anbefale denne træner til prisen. Den havde små problemer i starten, men Wahoo ordnede det hele, og hvis du har et problem med din træner, yder de god support.
Jeg kan godt lide at den er brugervenlig og stille. Jeg giver kun 4 stjerner, fordi den ikke har noget transporthåndtag, og skal kalibreres ugentligt.

F.A.Q. Spørgsmål og svar om Wahoo Kickr Core hometrainer

  • Hvad er Wahoo KICKR Core?

    Wahoo KICKR Core er en Smart hometrainer, der er designet til at simulere cykling indendørs. Den er kendt for sin præcision og kvalitet, og den bruges af mange cyklister til træning derhjemme. KICKR Core tilbyder god modstand og kan forbindes til forskellige træningsapps og enheder for at optimere din træning.

  • Hvad er forskellen mellem Wahoo Kickr og Kickr Core?

    Den primære forskel mellem Wahoo KICKR og KICKR Core er prisen og funktioner. KICKR er Wahoos hometrainer flagskib med flere avancerede funktioner, mens KICKR Core er en mere budgetvenlig version med lignende kvalitet, men færre avancerede funktioner. KICKR Core er stadig en fremragende hometrainer, men hvis du ønsker flere funktioner og et kraftigere modstandsniveau, kan KICKR være det bedre valg.

  • Er Wahoo KICKR Core let at opsætte?

    Ja, Wahoo KICKR Core er relativt let at sætte op. Den leveres med klare instruktioner, og de fleste cyklister kan samle den på kort tid uden behov for professionel hjælp. Wahoos app guider dig også gennem konfigurationen, hvilket gør processen endnu lettere.

  • Kan jeg forbinde Wahoo KICKR Core til træningsapps som Zwift?

    Ja, du kan forbinde Wahoo KICKR Core til en række populære træningsapps som Zwift, TrainerRoad, Sufferfest og mange flere. Den er kompatibel med både ANT+ og Bluetooth, så du kan bruge den med forskellige enheder som smartphones, tablets og computere.

  • Hvor lang tid holder en Wahoo KICKR Core hometrainer?

    En Wahoo KICKR Core hometrainer giver mulighed for indendørs cykeltræning i årevis. Den er konstrueret af robuste materialer, der kan holde til hårde belastninger.

  • Leveres Wahoo Kickr Core med en kassette?

    Kickr Core leveres uden en kassette, og er kompatibel med Shimano/ SRAM kassetter, samt Campagnolo via udskiftning af kassettehuset.

  • Kan jeg installere en 12 Speed kassette på Wahoo KICKR Core?

    Ja, du kan installere en Shimano 12-speed kassette på Wahoo KICKR Core. Shimano 12-speed kassetter kan monteres på det eksisterende kassettehus.

Hvad synes du om Wahoo Kickr Core?

Allan Kent

Wahoo Kickr Core byder på virkelig god byggekvalitet, brugervenlighed samt en række funktioner som hometrainer folket vil værdsætte. Den giver god værdi til prisen, som befinder sig i mellemklassen.